Naaiweekend Austerlitz


Het was weer zover, gezellig een weekendje weg naar Austerlitz met 20 mede sewista's!  Voor het eerst ging mijn Gloria ook mee, hoera! Zoals ik eerder al aankondigde, zou ik niet naar huis gaan voordat ik een blouse voor mezelf gemaakt had. Ik wil dit al eeuwen, maar neem er nooit de tijd voor..... Meteen dus maar mee begonnen vrijdagavond met de Aria Button Down van Love Notions.
Ik had mijn knoopsgatenbeiteltje mee, maar moesten uiteindelijk een hamer bij de beheerder gaan vragen haha. Met knoopsgatenautomaat waren de knoopsgaten zo klaar....alleen wat moeite met het knoopsgat bij de kraag. Die ik heb gemakshalve maar weggelaten, ik doe die knoop toch nooit dicht #lekkerpraktisch
De kraag met staander viel ook erg mee, prima te doen allemaal! Ik had expres een stofje genomen zonder strepen, dat maakte het allemaal ook wat makkelijker geef ik toe qua stofleggen. 
Volgende keer doe ik de plooi aan de achterkant toch anders en wil ik het shirt voor wat langer maken, maar voor zo 'out of the box' ben ik toch al heel tevreden!
Na mijn blouse ben ik verder gegaan met het volgende patroon dat ik al verschillende naaiweekenden meenam, maar tot nu toe niet maakte: de Lumia van Greenstyle voor Jan. Wat een leuk patroon! Het was even puzzelen hoe de stukken precies in elkaar moesten, maar het is gelukt! In de kromming zitten ook nog eens zakken verstopt! Volgende keer verleng ik het patroon 1.5cm, dat scheelt een hoop gedoen met een metalen rits op maat maken (dankjewel Carine voor de hulp!)
Het was al met al weer een gezellig en geslaagd weekend. De volgende is alweer geboekt en betaald!

maat: I


52 Week Challenge: "Sew Something with Buttons" (28)
52 Week Challenge: "Sew Something with a Zipper" (34)


   *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 

Reacties

 1. Leuke blouse!! Hij is goed gelukt! Heb jij je naam op je machine staan?

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Met de cameo snijd ik stickers en krijgen mijn machines inderdaad mijn naam (heel handig als je op naaiweekend gaat)

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL