Back to black: a slow sew

Ik ben voor de tweede keer begonnen aan de Seamwork Design Your Wardrobe module. Voorafgaand deed ik nogmaals de Style Workshop. Zo leerzaam, ik schreef er al eerder over. Door het beantwoorden van vragen en het maken van moodboards wordt mij steeds duidelijker wat mijn stijl is, wat ik leuk vind en wat niet en waarom.

Ik had van de week echt een 'lightbulb moment' weer (net als eerder over de invloed die mijn vakanties als kind in Spanje hadden). Ik was een Core Style moodboard aan het maken. Opdracht was om zo'n 20-30 afbeeldingen verzamelen.....ik zat boven de 80 haha en moest dus gaan schiften. Ik zat te kijken naar wat de afbeeldingen gemeen hadden, toen met het volgende opviel:
Zo leuk als dat soort kwartjes vallen. Ik snapte ook waarom ik niet helemaal blij was met een aantal van mijn projecten, ze missen 'diepte' omdat ik vaak 1 stof maar gebruik (en ik kies voor snel klaar). Bij het TV programma 'What Not to Wear' vroeger hadden ze het ook altijd over 'pattern,  texture  and shine' om een outfit interessant te maken.
Het Design Your Wardrobe programma loopt nog, we zijn net bij week 1 van 4, maar ik ga er alvast voor. In de eerste live Zoom meeting vertelde een van de deelnemers dat zij bij de vorige DYW bewust voor een collectie met maar een paar stukken had gekozen en dat zij voor een 'slow sew' ging met aandacht voor de technieken en om extra te genieten van het maakproces....BINGO!

Mijn vorige collectie was te ambitieus en bevatte te veel onderdelen ("Our creative ideas outpace our time and energy" zei een van de Seamworkers zo mooi). Twee dingen wil ik al heel lang heel graag maken, een stoer biker jack en een goed passende spijkerbroek. Deze twee vormen nu de basis van mijn 'Back to Black' collectie (het viel me op dat mijn moodboard vooral zwart & minimalist was). Heb er nog een blouse bij gedaan om de set compleet te maken. Ik ga ervan genieten en zorgen dat ik met deze drie patronen aan de slag ga, hoe gaaf is het als ik deze straks in mijn kast heb hangen en elkaar met plezier (en trots) kan dragen!

patroon: Chip biker jack *
patroon: Rachel *
patroon: Tessa jeans *
Hier vind je meer  Design Your Wardrobe info. Het programma is beschikbaar voor Seamwork leden en als je lid wilt worden dan kan je 50% korting krijgen via mijn link*


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en een aankoop doet bij Seamwork.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het Seamwork patroon is mijn persoonlijke mening.
          
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus