Spaanse invloeden

In de Style Workshop* die ik deed ter voorbereiding op de Design Your Wardrobe class van Seamwork werd de vraag gesteld welke gebeurtenissen uit het verleden invloed hebben op de manier waarop je je nu kleedt. Het deed me denken aan onze vakanties in Spanje vroeger als kind en hoe blij is werd van de flamingo dansers...zowel van hun danskunsten als van hun kleding. Ik denk dat hier mijn liefde voor specifieke schoenen vandaan komt en mijn liefde voor polkadots en laagjes/roezels.
Tijd om met het eerste stuk van mijn collectie aan de slag te gaan. Een eenvoudig zwart shirt dat makkelijk te combineren is met andere stukken. Ik kon het niet nalaten om een een klein polkadotje erin te verwerken haha.
Ik tekende dit keer 5cm aan de voorkant erbij om de zoom meer gelijk te krijgen.
Voor het boordje gebruikte ik zowel de zwarte stof als de polka dot. Ik had het randje wel wat langer moeten knippen, de polka dot stof heeft minder rek en nu moest ik m eigenlijk teveel uitrekken. Onderaan de 3/4 mouwen stikte ik ook een randje polka dot stof.
Al scrollend op Instagram kwam ik een post tegen over de #sew20challenge 2022. Midden in Corona tijd puilden bij velen de kasten uit met ingeslagen stofjes (dat was/is bij mij niet alleen in corona tijd haha) en ontstond de challenge om 20 stukken te naaien voordat je weer nieuwe stof mocht kopen. Ik begon twee keer (zie hier en hier de herkansing), maar faalde jammerlijk en gaf op.
Ik besloot me bij het lezen van de post spontaan aan te sluiten bij de #sew20challenge2023, ik ga voor revange. Ik heb 1 uitzondering gemaakt, ik mag nog wel een witte stof kopen voor een blouse die ik wil maken. Mijn kast ligt vol met stofjes met print, maar niet met witte katoen en ik wil toch echt een goed basisstuk maken.

maat: 20E/F -> 30 + 5 cm aan voorkant bijgetekend
stof: viscose tricot van Driessenstoffen.nl52 Week Challenge: "Stars, Stripes, or Polka Dots!" (27)
#sew20challenge2023: 1/20


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en een aankoop doet bij Seamwork.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over Seamwork is mijn persoonlijke mening.
    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus