Itch to Stich Andes softshell jack

Ik heb voor het eerst met softshell gewerkt, een leuke nieuwe ervaring! Ik mocht de Andes van Itch to Stitch testen, een leuk jack met capuchon. 

Ik ging naar de stoffenwinkel om een proefstofje te kopen. Op zoek naar stof voor de Breindrop tas hadden we ook bij de afdeling softshell gekeken. Ik viel natuurlijk voor deze lekker knal graffiti stof, woehoe. Ik kocht er lime ritsen bij.
Het was de bedoeling dat ik 'm helemaal uit deze stof zou maken, maar toen ik een paar testen voorbij zag komen van anderen leek colourblocking me toch ook erg leuk, dan zie je de belijning beter. Ik had inmiddels ook al softshell gekocht voor de 'echte' Andes, een mooie zwarte van Kleurenmix  met een reflecterende opdruk. Ik kocht daar ook een gecoate polkadot katoen voor de zakken en de voering van de capuchon.
Ik combineerde 22D met maat 28 voor mijn taille en heupen en wist al dat ik het bustepunt zou verlagen. Dat had ik eerder ook bij mijn Lagan jas gedaan, die draag ik nogsteeds met veel plezier en trots! Ik verlaagde 'm nu 3.5 cm omdat ik dicht bij de zak opening kwam en ik wilde zien hoe dat ging. (De volgende gaat toch nog 1.5 cm naar beneden en zal ik boven het bustepunt ook wat stof weghalen nog extra).
Een pakket met softshell onder je naaimachine is een aardige workout moet ik zeggen, maar het was zo leuk om alle onderdelen bij elkaar te zien komen. Ik naaide alles met een microtex naald. Het jack is niet gevoerd en omdat softshell niet rafelt hoef je de naden ook niet af te werken. Ik werkte er zaterdag en zondag aan (inclusief patroon overnemen, aanpassingen doovoeren, stof knippen en naaien). 
De snit redelijk aansluitend, niet geschikt om een dikke trui eronder te dragen. De softshell is ook al lekker warm van zichzelf, dus prima voor lekkere wandelingen in de herfst. Bij de volgende wil ik de zijnaad bij de heupen nog wat afvlakken, ik heb daar de ruimte niet nodig (maar wel bij mijn buik). En een andere colourblocking, donkere kleur onder en inzet meer bont, zal me ook net wat meer flatteren. Ook wil ik de capuchon wat kleiner maken en met een biasbandje of iets anders afwerken. Door de wat stuggere gecoate katoen blijft ie mooi rechtop staan hihi.
Ik ben blij met mijn jack en heb 'm al lekker gedragen in de regen!
maat: 22D->28
stof: softshell graffiti Karteris Barneveld
stof: softshell zwart Kleurenmix.nl
stof; geplastificeerde katoen Kleurenmix.nl


 
*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken