Wat een feestje, mijn eerste mantel ooit!

Wat heb ik genoten van het testen van het nieuwe patroon van Itch to Stitch, de Lagan, een heuse mantel! Dit was al in februari van dit jaar, er lag er zelfs sneeuw in het weekend dat ik mijn definitieve versie maakte. Het patroon komt nu uit, zodat je nog tijd hebt om een jas te maken voordat de kou er echt weer aan komt.


Ik heb nog nooit eerder zo'n uitgebreid patroon gemaakt, maar met behulp van de werkbeschrijving ging het allemaal super en heb ik de final version in een weekend gemaakt zelfs (was wel een marathon in mijn eentje haha). Een kraag, knoopsgaten, snorretjes in de mouwkoppen, mooie gevoerde binnenkant, extra versteviging in het voor- en achterpand....wauw! Ik heb mijn jas de rest van de winter met heel veel plezier gedragen, hij zit zo heerlijk!
De jas heeft een prachtige belijning die je naar je eigen maten aan kunt passen waar nodig. Ik maakte eerst een proefjas van reststoffen. Op basis van mijn maten en de maattabel kwam ik uit op 22D-34-28, Bij het testen van een patroon dat uit gaat komen  is dat altijd het eerste wat je doet, zo kan de ontwerpster zien hoe het patroon valt bij iedereen en of er aanpassingen nodig zijn. 

Mijn eerste toille was toch wat aan de ruime kant overal en mijn bustepunt moest wat zakken en ik had teveel stof boven het bustepunt. Via een tweede proef van 20D-30-28 (net te krap in de taille, je wilt toch een trui onder je winterjas kunnen dragen), besloot ik voor 20D-32-28 waarbij ik het bustepunt 5cm verlaagde. Met deze handige tutorial appeltje eitje: 
Ook haalde ik wat ruimte uit de deelnaden achter weg. Dat is ook zo leuk aan testen, je ziet allerlei body shapes voorbij komen en vaak kan je dan met een paar kleine aanpassingen het patroon nog net een beetje meer verfijnen op jouw lijf.
En toen de schaar in de goede stof, een donkerblauwe wollen mantelstof van Driessen en een fuchsia voering voor wat vrolijkheid. Alle voorpanden verstevigd, bij het rugpand nog een extra pand met katoen en snorren in de mouwen. Ik had ook nog nooit met schoudervullingen gewerkt en ook nog nooit zo'n kraag gemaakt! Met behulp van de beschrijving ging alles wonderwel goed in 1 keer, woehoe!! Ik heb zelfs met heel veel plezier en geduld met de hand de zoom vastgezet, terwijl ik normaal echt alles doe om handwerk te voorkomen!
En dan komt het moment dat je al zover op dreef bent dat je je jas kunt passen:
Maar ja, dan moeten de knoopsgaten nog....eigenlijk ook appeltje eitje met de knoopsgaten automaat!
En toen was 'ie klaar! Nog even snel een foto maken voordat het donker werd dat weekend. Ik had er toen 2 dagen naaien op zitten, maar wat was (en ben) ik trots!
Later in de week maakte we nieuwe foto's, toen was de sneeuw inmiddels weg:
Ik heb mijn jas de hele winter met heel veel plezier gedragen, hij zit zo lekker! Ik kijk er al naar uit wanneer ik 'm weer uit de kast kan halen. Ik kan je dit patroon echt van harte aanbevelen, het is een hoop werk maar met de werkbeschrijving en de fantastische pasvorm kom je er zeker uit!!

Het patroon is vandaag uitgekomen en de eerste week krijg je 20% korting. Op het blog van Itch to Stitch vind je ook de foto's van de andere testers.

maat final version: 20D->32->28
stof: wool coat dark blue van Driessenstoffen.nl


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 

 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!