Foz Top: een nieuwe favoriet!

Wat was het een feestje om deze top te mogen testen voor Itch to Stitch: de Foz! Zit snel in elkaar, leuk om stoffen met elkaar te combineren. Ideaal als leuk basisstuk in je kledingkast en om lekker veel van te maken.
De Foz is er met lange en korte mouwen. Je kunt voor knoopjes kiezen, of drukkertjes of kamsnaps. Je hebt een 'regular bust' optie en een 'full bust'. Je kunt 'm als shirt of als vestje dragen.
Ik was in bang dat het model te nauwsluitend voor mij zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo. Ik maakte mijn eerste testversie volgens mijn maten en met de standaard lengte. Ik zou eigenlijk 22-36-30 moeten maken, maar dan kreeg ik wel erg gekke lijnen. Ik besloot om voor 22-34-30 te gaan. 
Op zoek naar een geschikt stofje vond ik deze leuke blauw witte viscose tricot die ik in 2018 op een stoffenmarkt in Amersfoort had gekocht (ik maakte er eerder al dit shirt van en die draag ik nog steeds). En joepie, zaterdag is er weer een stoffenmarkt in Amersfoort sinds lange tijd! (niet dat ik stof nodig heb hmhm)
Ik was meteen verliefd op het patroon, zo leuk! Wel besloot ik 5cm toe te voegen aan de lengte (2cm in de bovenste lengthen/shorten lijn en 3cm bij de onderste), omdat je net mijn buik er een beetje onderuit ziet komen. Ik koos dit maal voor een coupon van de lapjesmarkt uit Utrecht (gekocht in 2019), waar ik maar weinig van had. De combi met een zwarte tricot werd super leuk!
Nummer 3 komt er dit weekend aan, dit maal met lange mouwen. Er volgen er zeker meer, dit is meteen een van mijn favoriete patronen geworden! Het patroon is vandaag uitgekomen en de eerste week kan krijg je 20% korting.
maat: 22Full ->34-> 30
stof:  tricot blauwe print van stoffenmarkt Amersfoort 2018

maat: 22Full ->34-> 30 + 5cm
stof:  tricot wiebertjes wit zwart (coupon lapjesmarkt 2019)
stof: tricot zwart uit eigen voorraad


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 

 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Stipstijlvirus

Bralette Watson

Love Notions Luna Loungewear