Creatief weekend

Heerlijk zo'n lang weekend weg, vrijdagmiddag 16.30 - zondag 16.00u. Het was weer een feestje vorig weekend! We waren de enige in de accomodatie, dus we konden overal de tafels vandaan halen, wat een luxe. 3 aan een tafel en achter ons ook nog een kniptafel.
Ik had van te voren al pakketjes met projecten gemaakt en overal in ieder geval het patroon op papier overgenomen. Uiteindelijk neem ik altijd te veel mee, maar dan heb ik wat keuze. Na een korte nacht ben je de volgende avond niet zo fris meer haha, dan wil je ook wat makkelijks kunnen kiezen.

Vrijdag avond begon ik met een proefmodel voor de Seamwork Chip, een ongevoerd biker jack dat al heel lang op mijn lijstje stond. Ik koos voor een leuke punta met breisel print en een doorzichtige grijze rits. Ik combineerde maat 22 met 24 voor de taille, ik verlengde'm niet, dat ga ik de volgende keer wel doen. En maat 22 is dan prima. Ik ben blij met mijn jack, ga m maken van een leuke zwarte stof met nepleren mouwen voor mijn Back to Black collectie.
Daarna was de pyjama voor Jan aan de beurt en legde ik ook alvast de Seamwork Rachel blouse op stof. Da's het voordeel van een grote tafel dicht in de buurt. Voor dit patroon heb ik een leuk zwart wit ruitje, eerst een proefje van deze blauw witte polkadot.
Uieindelijk besloot ik toch 's avonds eerst de pyjama voor Jan in elkaar te zetten, alhoewel 's avonds zwart naaien misschien niet zo handig was haha. Opdruk moet er nog op, dus ik zal binnenkort nog een berichtje plaatsen. De pyjama kon in ieder 's avonds op de lijn bij de creaties:
Zondag had ik geen zin om alle blouseonderdelen te verstevigen, dus koos ik voor mijn zwarte Harper vest die ik al een poos geleden geknipt had. Ik wilde daar een sierrandje met de cover op zetten, een leuk idee dat ik gezien had bij SewINGE Wardrobe (en de reden dat ik 2 jaar geleden een coverlock kocht). Waarom heb ik zo lang gewacht, het was prima te doen. Je neemt dik borduurgaren in de grijper en een enkele naald met gewoon garen en stikt de mouw of bijvoorbeeld het halsbeleg middenover (wel op de kop, zodat het borduurgaren boven komt uiteindelijk). Zo ontstaat er een mooie opstaande kettingsteek. Bij de boorden en hals vouw je dan de goede kanten op elkaar, zo ontstaat een leuke afgewerkte rand.
Met een lus trok ik het dikke garen door het kanaal. Bij mij regelt de Babylock Gloria zelf de spanning. (Moet je zelf iets instellen, houd de grijperspanning dan laag en de spanning voor het gewonen garen bij de naald hoog.)
Eigenlijk een werkje van niets, maar met zo'n leuk effect. Ik besloot meteen ook maar een randje over de mouw te maken.
Je kunt natuurlijk allerlei mooie garens voor het effect kiezen, maar ik wilde in dit geval echt een volledig zwart vest maken zodat ik 'm met alles kan combineren. Missie geslaagd, ik heb er weer een heerlijk vest bij!
Zondagmiddag rond 16.00u zat de auto weer vol. In mijn tas ook weer een aantal nieuwe stofjes die ik van de ruiltafel heb meegenomen, dus mijn voorraad is toch niet zo hard geslonken als de bedoeling was haha. Weer een heerlijk weekend om op terug te kijken. 26 januari staat de volgende gepland en daarna nog een op 5 april.....nu al zin in!

patroon: Seamwork Chip*
maat: 22->24
stof: punta di milano van Driessenstoffen.nl

maat: 22
stof: katoenen poplin van Driessenstoffen.nl

patroon: Ellie + Max Adult PJ's (gratis patroon)
maat: XL top, LG broek
stof: katoenen tricot van Driessenstoffen.nl

patroon: Sinclair Patterns Harper Cardigan (gratis patroon)
maat: 22->24
stof: joggingstof Karteris Barneveld



 
*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en een aankoop doet bij Seamwork.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het Seamwork patroon is mijn persoonlijke mening.
          

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus