2016: Use What You Have

De feestdagen zijn weer achter de rug en dan dan komen toch de goede voornemens weer om de hoek. Geen grote voornemens, maar wel de gedachte dat ik dit jaar toch wat soberder wil doen: ik heb nog zoveel lapjes en patroonbladen die ik kan gebruiken. Daarnaast verzamel ik al jaren romans die ik niet lees en sinds ik ben gaan haken ben ik stiekem toch ook wol gaan verzamelen...klinkt dat bekend in de oren?

2016 staat wat mij betreft dus in het teken van Use What You Have voor mij: geen nieuwe lapjes, romans, patroonbladen en bolletjes wol kopen. Een paar uitzonderingen hierop zijn de abonnementen die ik heb op de Knipmode en Ottobre Woman, die laat ik doorlopen. En daarnaast mag ik voor naailes wel een mooie lap kopen, omdat ik daar mezelf ook wil uitdagen om een wat ingewikkelder project te maken (colbert bijvoorbeeld), en daar heb ik nog niet de juiste stof voor in huis. Fournituren zal ik alleen kopen om meteen te gebruiken in mijn projecten.

Ik heb er zin in en zal jullie meenemen tijdens het jaar op mijn blog! Hebben jullie nog goede voornemens op het creatieve vlak?


Reacties

 1. Pfieuw! Das een lastige uitdaging voor je ­čśâ!
  Wens je veel succes en het moet lukken met je voorraad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk hoor niets kopen als je leuke stoffen ziet. Gelukkig ben je niet al te streng en mag je gebruik maken van uitzonderingen.
  Succes met je uitdaging

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed voornemen. Dat heb ik ook genomen. Er ligt hier ook genoeg wat eerst gebruikt moet worden. Maar denk wel dat het lastig wordt. Heel veel succes!!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik doe hetzelfde! Sew your stash is mijn motto voor dit jaar. Eind 2016 hoop ik dan door mijn voorraad heen te zijn. Daarna wordt het Sewing with a plan, heel bewust bepaalde (kleuren) stof kopen voor een vooraf gekozen patroon. Ik hoop binnen 5 jaar een volledig zelfgemaakte (capsule) garderobe te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw, wat goed, zo'n hele zelf gemaakte en gecoordineerde garderobe. Mijn sewing met een plan zal op een lager pitje komen te staan...mijn stoffen heb ik niet gekocht met een plan in mijn hoofd...daar deed ik toen nog niet aan in de meeste gevallen.

   Verwijderen
 5. goede voornemens!
  Ik wil ook eerst wat voorraad wegwerken. Er liggen al lappen + patronen klaar om verwerkt te worden. En af en toe gewoon een lap pakken en bedenken wat ik daarvan ga maken en dat ook gewoon doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een leuk voornemen! En wat grappig dat 1 van mijn voornemens zeer gelijkaardig is. Ik heb gewoon echt te veel materiaal. Ik moet zeggen dat ik er echt naar uit kijk om minder materiaal te hebben. Klinkt dat raar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien geeft het wel wat meer rust als je minder voorraad hebt...anders 'moet' er altijd nog zoveel. Zo komt er ook weer ruimte, letterlijk en figuurlijk, voor andere ideeen en projecten denk ik.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!