Elke maand een kledingstuk: jurk 10 Knipmode 1 2016

Het gaat hard met de lappen en creativiteit hier, heerlijk! Kledingstuk nummer 4 van dit jaar is ook al een feit: ik heb jurk 10 uit de Knipmode van januari 2016 gemaakt. Ik maakt een proefmodel van een mooie stevige tricot met een werkje erin.
Ik koos ervoor om de diamant er nog niet in te stikken, omdat ik niet wist hoe dit model zou vallen.
Ik heb het patroon zelf aangepast naar mijn maten (boven maat 48 en bij de taille flink wijder haha).
Samen met mijn naaijuf hebben we nog wat aanpassingen gedaan, om het patroon nog beter aan te sluiten en wat meer taille te geven. De rits liet ik achterwege.
Ik weet niet of ik dit patroon nog een keer ga maken. Het is een draagbaar exemplaar geworden, maar dit model is het toch niet helemaal voor mij. Door de kimonomouwen heb ik extra stof bij mijn buste zitten, die ik anders niet zou hebben, en ik vind het patroon met de zwierige rok in combinatie met mijn figuur niet helemaal tot zijn recht komen.

Ik ben wel blij dat ik 'n gemaakt heb, en zal 'm ook zeker blijven dragen. Ik ben lekker creatief geweest weer, mooi weer een lap uit mijn voorraad gebruikt én een nieuw patroon uit een van mijn patroonbladen. Bovendien past de kleur in mijn Kleding met een plan

patroon: jurk 10 Knipmode 1 2016
maat: 48->52, met aanpassingenP.S. Vergeet mijn give away niet en maak kans op 1 van de twee Knipmodes!

Reacties

 1. Zo...jij bent goed bezig...zoveel wat onder je naaimachine vandaan komt.
  Hier hangt ook nog zo'n type jurk, en daar moet alleen de zoom nog van...maar ik ben eigenlijk ook niet zo weg van het model bij mezelf...Zou dat aan die klokrok liggen?
  Je shiirt uit de vorige post staat je goed, zeker ook met het vestje erover heen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonder die diamant is weer een heel ander model. Is goed dat je dit patroon hebt geprobeerd anders was het misschien steeds in je gedachten :). Ik doe ook zo , als ik niet zeker ben over iets maak ik altijd een proef model.Ik vind jou stof ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ik ben ook niet echt weg van kimono mouwen. Het stofje is leuk. De uitvoering is goed. Maar ik heb mooiere en flatteuse kledingstukken gezien bij je. ik kan me goed voorstellen dat dit niet je favoriet is.
  Maar wat ben je lekker bezig. Vier stuks al!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het een niet zo flatterende jurk is, maar er wel van geleerd wat wel en niet bij je past. Maar het blijft een lekkere draagbare jurk!
  En je gaat als een speer!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!