1 van 10: BH Hemdje Jalie 3131

Zo, meteen maar achter de naaimachine gegaan gisteren en een bh hemdje gemaakt van Jalie patroon 3131. Zolang ik lingerie maak, wil ik al een bh hemdje maken. Ik heb graag een warme rug en als ik dan toch ook een bh aan heb, waarom dan niet 2 in 1? Een mooie start van de uitdaging om 10 projecten te maken voor het einde van het jaar.
Omdat ik niet wist hoe het patroon uit zou pakken, heb ik eerst maar een exemplaar gemaakt met allerlei restjes uit mijn voorraad. Het stofje kwam ik tegen op zoek naar materialen voor het lingerieweekend, volgens mij heb ik die ooit eens in een kilo sale gekocht, toen ik net met lingerie maken begonnen ben. Die kleuren zou ik nu niet zo snel meer kiezen. Bij Kantje Boord kocht ik gisteren een bijpassend omvouwelastiekje, alleen kwam ik er thuis achter dat ik niet de juiste kleur garen had om door te stikken....
Het hemdje is draagbaar, maar er moet nog het nodige aan gesleuteld worden. Zo is de binnen BH te lang, waardoor ik wat support misloop bij mijn borsten. 3 cm korter zou al veel beter zijn. Bij een volgende zou ik de oogjes waarschijnlijk aan de achterkant doen, dan vallen de schuifjes meer op mijn schouders. 
Naaitechnisch kan de afwerking beter en heb ik het elastiek wat te ver uitgerekt voor waardoor de hals iets wijkt. Met stoom heb ik het aardig goed gekregen weer.
Het patroon bevat ook een 'echte' beuggelloze bh. Misschien dat ik die ook nog een keer ga maken, of dat ik 'm maak in combinatie met het hemdje. Stiekem vond ik het niet erg dat ik niet het juiste garen had voor het omvouwelastiek, op een of andere manier zie ik daar tegenop. Nog maar een paar keer naar het filmpje van Jalie kijken (en daarna gewoon D.O.E.N.)....


patroon: Jalie 3131
maat: EE / 50
stof & fournituren: uit eigen voorraad

Reacties

 1. Goed bezig Jos. Lijkt me een fijn hemdje om te dragen. Ik zou er zelf liever een bh met beugels onder dragen, of het hemdje los over een bh. ๐Ÿ˜‰
  Ik zie het hemdje ook wel in Kreta gedragen worden.๐Ÿ˜€

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch wel een mooi hemdje,ik vind het stofje juist vrolijk...beetje retro, is helemaal weer in dus. Ik zou het ook gewoon zo dragen met een bh er onder...een mooie oranje b.v.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een heerlijk hemdje om te dragen in de zomer of bij het sporten. Met de aanpassingen valt een volgend hemdje vast beter.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem ook leuk hoor!Gewoon gebruiken. Zelf zou ik niet zo snel een combi maken/dragen, lijkt me veel te weinig steun bieden. En omvouwelastiek (elastisch biaisband of heb ik dat mis??) is echt niet zo moeilijk hoor, gewoon ff uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem ook gewoon leuk.
  En dat omvouw is niet zo moeilijk hoor gewoon een keer doen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk hemdje kan je zeker ook gewoon dragen, en omvouw elastiek is echt niet moeilijk om te doen.
  gewoon een keer proberen op een stukje lycra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!