2 van 10: Tasje van HR Club workshop

Vorige week mocht ik een tassenworkshop verzorgen voor onze Personeelsvereniging. Na 17.00u hebben we eerst lekker gegeten en daarna verbouwden we een van de vergaderzalen tot naai atelier. Ik werk in de ICT en je zag collega's toch wat vreemd opkijken toen ik met mijn strijkplank binnen kwam lopen i.p.v. met mijn laptop haha.
Ik had stofjes ingekocht en voorgeknipt, zo konden we na het uitzoeken en combineren van de stofjes meteen aan de slag. Ieder stelde een eigen combinatie samen en koos ook lint/band erbij voor de afwerking van het zakje.
Op elk tasje borduurde ik ook de tekst Raet HR-Club. Gezamenlijk maakten we ook nog een tas voor een van de bestuursleden van de HR Club, zodat hij in stijl zijn boodschappen kan doen. 
Er was ook sprake van Creapower: de inleg van de alle deelnemers wordt rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding gestort en werd ook nog eens verdubbeld door de HR Club. Ook mijn 'gage' gaat rechtstreeks naar het KWF, wat fijn! Dit was de oogst van de avond:
Ik maakte van de week zelf ook nog een tasje met de stof van de workshop, project 2 van 10 om het jaar goed af te sluiten. Tis geen groot project, maar toch even lekker achter de naaimachine na een drukke dag werken! Dit is inmiddels tasje nummer 33 die ik met dit gratis patroon van Eloleo maakte. Ik heb het patroon in de loop wat aangepast met voering.
Ik gebruikte het strijklineaal dat ik een keertje bij MaMarieke voorbij had zien komen, erg makkelijk in gebruik. De centimeters staan afgetekend op het lineaal, je vouwt je stof er omheen en je kunt er meteen overheen strijken.
Een van de deelnemers van de workshop had leuk de voor- en achterkant verschillend gedaan van de buitentas. Dat vond ik ook een leuk idee. Maar ja...'s avonds, donker, lange dag werk achter de rug....toch de panden op de verkeerde manier op elkaar gelegd, hoezo gewoonte mens....Zit mij borduursel dus fijn aan de binnenkant. Geen zin om uit te halen, dus ik laat het maar lekker zo.
Ik zie op verschillende blogs al mooie creaties voorbij komen voor de uitdaging. Ik heb geen afspraken dit weekend, dus ik ga vandaag lekker verder met project nummer 3. Alleen nog kiezen of het een shirt of een bh wordt....Na het lingerie weekend heb ik mijn passie voor lingerie weer helemaal hervonden, maar ik kan ook wel wat nieuwe shirts gebruiken. Komt goed!

Fijn weekend allemaal!

project 2 van 10 voor de Uitdagin
patroon: Eloleo met eigen aanpassingen
stof: Katoen Dapper van Karteris Barneveld 

Reacties

 1. Leuk zo'n initiatief en super dat je de drive weer te pakken hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super initiatief weer Jos! Super leuke tasjes ook gemaakt. . Hihi en al 33 dezelfde tasjes, waar moet je ermee? Of allemaal weg gegeven? Ben benieuwd naar nr 3 van de uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n workshop op het werk.
  Mooie tasjes zijn er gemaakt.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus