Lingerieweekend: wat een feest!

Wat een feest, afgelopen weekend samen met 26 andere creabea's een heel weekend lingerie gemaakt! Letterlijk van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, van vrijdagavond 18.000u tot zondagmiddag 16.00u. Een heel weekend lang alleen maar bezig met lingerie, wat geweldig!
Deze mooie locatie in Nunspeet was het decor van al onze creativiteit. Beneden aten we (zelfs het eten werd verzorgd), dronken we koffie en wijn en konden we patroon tekenen/knippen en was er de 'ruilhoek' en bibliotheek. Op de bovenverdieping stonden de naaimachines en hing een waslijn met alle creaties die in de loop van het weekend werden gemaakt. Achter het landhuis waren de slaapruimtes waar we, het was net een schoolreisje, in stapelbedden sliepen. Volgens een corvee rooster ruimde iedereen op, dekte tafels en zorgde voor de kaas en worst. En voor de rest was het compleet doen waar je zin in had!
Al weken van te voren was ik aan het denken wat ik maken wilde. Zo'n weekend moet je wel enigszins voorbereiden, want lingerie materialen koop je niet op elke hoek van de straat en het laatste wat je wil is om 01.00u 's nachts niet verder kunnen omdat je niet de juiste kleur picot hebt natuurlijk! In mijn hoofd maakte ik de afgelopen weken al wel 20 setjes.
 
De voorpret begon al met een uitje met 3 andere deelnemers naar Kantje Boord in Amsterdam, de 'snoepwinkel' op lingerie gebied, een paar weken geleden. Ik had dit leuke patroon van Merckwaerdigh al uitgezocht om te maken. Ik wil altijd nog een lekker bh hemdje maken. Heerlijk voor de winter en toch de steun van een BH. In de winkel daar mooie zwarte lycra en powernet gekocht en een lycra met een grijs ruitje. Een mooie 'zakelijke' combinatie.
Mix5L Merckwaerdigh
Met een auto vol met (veel te veel) spullen vrijdagmiddag op weg naar Nunspeet gegaan. Ik hoopte 3 projecten af te kunnen krijgen, de beugelloze BH van Merckwaerdigh (ik wilde eerst kijken of  het patroon wat was voordat ik een heel hemdje zou knippen), nog een BH hemdje, maar dan van Jalie en het liefst ook nog een bh van DanglezUiteindelijk liep de planning toch wat anders haha. 

In de ruilhoek (iedereen had spulletjes meegenomen die ze niet meer wilde gebruiken) viel mijn oog meteen op een leuke polka dot lycra. Die bleek van Tialda te zijn, zij had er ooit een bh op verzoek van gemaakt. Op een andere tafel stond een grote klos met rood piping band. In mijn voorraad had ik een groot stuk zwart powernet van Kantje Boord en zwarte fournituren.....het idee was geboren!

Ik maakte eerste de slip. Wat hebben we gelachen om het patroon, het is net een string met billen. Het werd al snel 'de billenbroek van Jos' genoemd. Ik combineerde de polka dot lycra met de zwarte powernet (met bloemetjes) en het rode piping band. En tja, ik ontkwam er niet aan, in mijn slip voor alle dames door de naaikamer heen natuurlijk....
slip Merckwaerdigh Mix5L
Daarna verder met de BH van hetzelfde patroon en met dezelfde combinatie. Het is een beuggelloze BH en de 'Marlies Dekkers bandjes' moeten er voor zorgen dat middenvoor richting het borstbeen wordt getrokken. Wat heb ik een plezier gehad om deze set te maken, ik werd zo vrolijk van de combinatie. Ik zat zelfs om 01.00u 's nachts nog achter de naaimachine!
In de loop van zondagochtend was het hele setje klaar, woehoe!! De slip zit heerlijk en is inmiddels ook al een dag gedragen. Alles zit 'erin', dat vind ik zelf altijd wel fijn. De BH past ook, maar ik wil nog wel wat sleutelen aan de cups. Zo mogen iets groter (van boven naar beneden gemeten) en ik vind dat het bustepunt wat te ver naar buiten staat nu, waardoor ik een 'east-west' krijg. De schouderbandjes zijn voorzien van padding, dat ga ik toch echt vaker doen. Ik zal het setje wellicht niet zo vaak samen dragen, maar er naar kijken geeft me al zoveel plezier, dat was het maken zeker waard!
Dank aan alle dames die dit weekend tot zo'n succes gemaakt hebben! Mijn hoofd zit vol inspiratie en ik zou het liefst een paar weken vrij willen nemen en alleen maar lingerie maken!

maat: slip XXL en bh
stof zwart & fournituren: powernet Kantje Boord
stof 2: polkadot lycra en piping uit de weggeefhoek

Reacties

 1. Mooi verslag van dit weekend heb je geschreven, wat hebben we genoten he? Wat vond ik het leuk dat je met "mijn"stippen lycra aan de slag ging! En je hebt zelfs mijn blog over de stippen lycra teruggevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke set Jos, wat leuk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag! Het was echt weer super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om te lezen! Het doet mij terug verlangen naar het naaiweekend. . Super tof setje gemaakt, wauw he en ook nog geshowd voor al die keurende blikken, dubbel stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moet dit een gaaf weekend zijn geweest. Leuk verslag om te lezen en ontzettend leuke set heb je gemaakt. Op naar de volgende?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk verslag van het weekend...je zou er zo naar toe willen, zo leuk omschrijf je het.....je hebt ook een hele mooie set Gemaakt, mooie combinatie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een erg leuk en levendig verslag en zo was het ook. Ik heb zo ontzettend genoten van alles en iedereen. Super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt als een heerlijk weekend.
  Ik ben ook helemaal weg van je polka dot setje,mooi zo met de rode piping band.
  Leuk patroon de slip ik begreep hem op facebook niet helemaal maar nu wel.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super setje en wat geweldig, zo'n weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken