Gezellig en productief weekend

Helaas moest ik vanwege een hernia twee lingerie weekenden laten schieten, maar gelukkig was ik voldoende opgeknapt om mee te gaan op het Sancho Naaiweekend in Putten afgelopen weekend. Van vrijdagmiddag 16.00 tot zondagmiddag 16.00u lekker doen waar je zin in hebt, samen met 39 andere naaisters, zo leuk!
Dit maal zaten we in de Peppelhoeve, een mooie locatie. Eten en drinken werd verzorgd, en als een heus kamp hadden we een corveerooster. Voor de rest kon je zelf lekker bepalen wat je wilde doen (naaien, wandelen, slapen, zwemmen, borrelen, kletsen) en wanneer je het wilde doen (midden in nacht, 'smorgens vroeg, overdag).
Ik neem altijd teveel projecten mee, maar ik moet zeggen dat ik een heel eind gekomen ben. Ik wilde zo wie zo een spijkerbroek maken voor mezelf, tas Stella uit Mijn Tas 2 voor de Sew Along die Tialda en ik weer organiseren en een onderhemd voor Jan. Voor de rest zou ik wel zien. Uiteindelijk maakte ik ook nog twee shirts en twee paar sokken erbij. Heerlijk productief dus geweest!
Ik begon vrijdagavond met mijn blauwe shirt afmaken, dat al grotendeels in elkaar zat. Ik gebruikte een heerlijk zacht stofje van Driessen in mooi blauw jersey, naar het patroon van Made for Mermaids Mana Nina, dit maal met lange mouwen.
Daarna knipte en maakte is de tas voor de Sew Along van februari, de Stella uit Mijn Tas 2. Een leuke ruime tas die je over je schouder kunt dragen en die snel in elkaar zit. Op onze Sew Along Facebookgroep komen al meer leuke varianten langs. Ik koos voor twee leuke dunne katoenen stoffen in zwart en oker met geometrische patronen.
Zaterdag stond in het tekenen van het knippen en maken van mijn spijkerbroek, deze stond op mijn lijstje voor mijn #MakeNine uitdaging. Ik gebruikte weer mijn Mountainview Pull On jeans patroon dat ik had aangepast. Het koste iets meer tijd dan verwacht, want het bleek dat ik mijn papieren patroon wel had aangepast, maar het teveel aan patroon niet had weggeknipt op papier....ik maakte in eerste instantie dus weer een broek met heel wijde pijpen... Het werd een zwarte stretch jeans, zonder opvallende stiksels.
Maar wel met leuke blauwe geruite zakken binnen in.
 Zondagochtend als eerste een onderhemd geknipt en genaaid voor Jan, hij heeft graag een lekker warme rug in de winter. Op een of andere manier kies ik vaak voor streepjes, dan moet je er toch op letten dat ze netjes doorlopen in de naden, nietwaar? Het hemdje zit al in de was weer, dus geen losse foto hier.

Toen had ik nog een groot stuk van de zondag over, dus begon ik nog aan een shirt van leuke paillettenstof voor mezelf. Heerlijk breed, met leuke plooitjes voor en achter. Ik moet de halsnaad nog afwerken en dan plaats ik m hier ook op mijn blog. Het is top 8 uit Ottobre Woman 5 / 2017
De meeste lol hebben we zaterdagavond gehad. Ik had ook een patroon voor sokken meegenomen. Stond al zo lang op mijn verlanglijstje om te maken, maar tot nu toe nooit van gekomen. Carine en ik, mijn overbuuv tijdens het naaiweekend, besloten restjes van de ruiltafel te halen (ik had zelf bijna 13 meter stof uit mijn voorraad op de tafel gelegd, ruimt lekker op) om samen de anatomie van de sok te bestuderen. Hoe leuk!!
Als eerste gebruikte we het patroon van Nääh Glück, de Jalka. Van het patroon kun je ook maillots, leggins en slips maken. Je kunt ze ook bij Makerist kopen, leuk als er een keer een 2 euro sale is!
Ik had nog een sokkenpatroon mee (omdat ik van de Jalka op het laatste moment geen werkbeschrijving kon vinden), die heeft Carine ook nog gemaakt. Mijn versie moet ik nog in elkaar zetten daarvan. Ik maakte meteen nog een tweede paar en we deden beiden de draagproef, ze zitten prima! Ik had verwacht last te hebben van de stiknaad bij de tenen, maar dat is niet het geval. We hebben er weer een leuke bezigheid bij haha en een goede bestemming voor restjes tricot!
In het kader van mijn uitdaging 2019 heb ik nu twee items van mijn #makenine lijstje af kunnen strepen, en heb ik 3 nieuwe patronen gebruikt. Dat brengt de teller voor mijn Uitdaging 2019 2PM op 4 in totaal, ik lig dus helemaal op schema!


maat: Orange -> Red
stof: Jacquard Jersey dun van Driessen.nl
*
patroon: Stella uit Mijn Tas 2
stof: katoen van Karteris Barneveld
*
patroon: Mountainview Pull-On Jeans van Itch to Stitch
maat: 20 met aanpassingen
stof: stretch denim van Karteris Barneveld

*
patroon: onderhemd Arrowsmith van Thread Theory (gratis)
stof: tricot van Karteris Barneveld
*
patroon: top 8 Ottobre Woman 5/2017
maat: 52
stof:tricot van stoffenmarkt Amersfoort
*
patroon: sokken Jalka
maat: 40
stof:  tricot en french terry van ruiltafel


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang 
wanneer je op de link klikt en het patroon koopt, het kost jou uiteraard niets extra's. 
het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.


 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL