Nieuw jurk patroon Antrim: spot on!

Na het testen van de Mountain View Pull-on Jeans van Itch to Stitch kreeg ik de vraag of ik onderdeel wilde worden van haar testgroep. Met alle plezier natuurlijk, ik heb genoten van het testen met de spijkerbroek en ook zoveel geleerd!! Al snel zag ik een oproep voor het testen van de Antrim jurk voorbij komen, een jurk met overslag én klokrok, twee dingen naar mijn hart!
Snel naar de stoffenwinkel gereden, voor mijn (grote) maat heb je 4.10m viscose tricot (50-60% stretch) nodig en zulke grote lappen heb ik niet in mijn voorraad (zowaar), ik koop meestal max 3 meter van een stof. Eerst maakte ik een test lijfje, om te zien of ik nog aanpassingen moest doen. 
foto van www.itchtostitch.com

Het patroon is beschikbaar in de maten 0-40 (dus van NL maat 30 tot voorbij maat 60) inclusief verschillende cupmaten. Ik maakte een 22D voor de buste en liet het uitlopen naar 34 in de taille. Ik zag daar tegenop, was bang voor rare lijnen, maar het was echt appeltje eitje met de instructies! Ik besloot niets aan te passen uit mijn proef (het beleg had ik wat uitgerekt met doorstikken vermoedelijk) en zette dus de schaar in mijn grote lap. Binnen een middag zat de jurk in elkaar, het patroon naait echt heel makkelijk. En wat ben ik blij met het resultaat, dit patroon is spot on!
Mijn zusje maakte de foto's, wat hebben we gelachen. Ik vind het echt vreselijk om op de foto te gaan en krijg het altijd voor elkaar om net op het verkeerde moment de verkeerde dingen te doen. De regen en de harde wind werkte ook niet mee, maar de photobombing grasmaaier 'Otto' zorgde wel voor wat hilariteit.
Op de testgroep zag ik ook allerlei mooie exemplaren voorbij komen, van kleine tot grote vrouwen, van curvy tot petite, deze jurk staat iedereen goed! Op de site zie je foto's van de testers staan. Het patroon is vanaf nu verkrijgbaar en de eerste week ook met korting. Ik ga snel nog meer leuke stofjes uitzoeken, hier ga ik er zeker nog een aantal van maken!

patroon: Itch to Stitch Antrim (afflink)*
maat: 22D -> 34
stof: Tricot van Karteris Barneveld*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.


Reacties