Eerste project met de cover (#week18)

Zondag was het tijd om met mijn coverlock aan de slag te gaan. Zaterdag had ik in de winkel uitleg over van alles en nog wat gehad en ik had een t-shirt op het programma staan voor de 52 weken uitdaging. Ik wilde de Tranquil nog een keer maken, kon ik mooi oefenen met zomen en het aanzetten van elastiek.
Ik had een mooie tricot liggen met digitale rozen print. Niet genoeg om een heel shirt van te maken, dus combineerde ik 'm met een zwarte viscose tricot. Dit keer geen omvouwelastiek om de hals af te werken, maar ik wilde eens picot proberen. Ik heb het elastiek aangestikt met de gewone naaimachine en daarna doorgestikt met de cover. De zomen van de mouwe en de top uiteraard alleen met de cover gedaan.
Voordat ik mijn cover kocht had ik op Craftsy al video's zitten kijken over werken met de cover. Ik heb een bandgeleider gekocht (maar hier niet gebruikt), maar geen kantgeleider. Op een van de video's zag ik dat je ook prima een stapeltje post-its kan gebruiken haha.
Volgende keer ga ik een broadshoulder adjustment doen (niet vergeten dit keer) en de schoudernaad wat naar achter verleggen. In ieder geval weer een lekker shirt erbij en mijn eerste project met de cover rijker!
maat: top 3x -> 4x full buste + 10 cm verlengd
stof: digitale print tricot bloemen Karteris Barneveld
stof: zwarte viscose tricot Budgetstoffen.nl


 

Reacties

  1. You completed certain fine points there. I did a search on the matter and found a good number of persons will go along with with your blog. bathing suit tops uk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!