Tranquil Nachtkleding Sewalong (#week2)

Namast'aye in bed today!
Op een of andere manier zie je overal patronen voor pyjama's opduiken de laatste tijd. Ik had de Tranquil Nightwear Collection (voorheen Namaste Nightwear) van Love Notions al een poosje op het oog. Zoals jullie ondertussen wel weten houd ik erg van overslag patronen en dit patroon heeft ook leuke details bij de mouwen en pijpen van de broek.
Toen ik op Facebook de Tranquil Sew Along voorbij zag komen, was dat een mooi moment om het patroon ook echt te gaan maken. Op hun Sew Along Channel Youtube plaatsten ze deze week steeds een video waarin het maak proces werd getoond en tips & trics gedeeld.
Ik zocht een wat stofjes bij elkaar om een proef exemplaar te maken (om te zien hoe het patroon valt). Ik combineerde 3x met 4x voor de top (full buste variant) en haalde uit eindelijk weer wat centimeters af aan de zijnaad en verlengde de top 10 cm. Voor de broek gebruikte ik 3x zonder aanpassingen (valt heel groot en pijpen zijn wijd).
Ik zette voor het eerst het elastiek van de broek aan met de lockmachine. Nog even wat oefenen om de stof er ook echt onder te houden (stof was behoorlijk fliebelig en rekbaar en ik moest het elastiek erg rekken), maar dit ga ik zeker vaker doen!
Ik kan inmiddels ook constateren dat ik over mijn angst voor het verwerken van omvouwelastiek heen ben! Ik had het gestreepte band nog liggen van de Bjorn sweater en bedacht dat dat wel een leuke combi zo met deze twee stoffen was!
maat: top 3x -> 4x full buste + 10 cm verlengd, broek 3x
stof: groene tricot van heel lang geleden
stof: zwarte viscose tricot Budgetstoffen


 

Reacties

  1. I am really enjoying embroidery. You did a wonderful job. Thanks for pointing me to this blog!
    Embroidery Digitizing

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!