Weer eens een rokje gemaakt: de Quebec!

Ik moet helemaal terug scrollen naar 2016 om uit te komen bij het laatste rokje dat ik hiervoor gemaakt heb. Maar gelukkig, Itch to Stitch heeft vandaag een rokpatroon op de markt gebracht en ik mocht weer testen! De Quebec is een 'pull on' rokje, dus zonder rits, net als de Mountain View Pull-On Jeans waar ik er een aantal van gemaakt heb in het verleden.

Dit rokje heeft alle details van een jeansbroek, ik heb voor het eerst een 'coinpocket' gemaakt, hoe leuk haha!
Ik ben een beetje aan het experimenteren geweest met holnieten, maar om door de lagen stof heen te komen heb ik toch wat zwaarder geschut nodig denk ik. Ik heb het gehouden bij trensjes voor dit rokje.
Ik gebruikte een stretchkatoen van Driessen stoffen met een leuke dierenprint (98% katoen, 2% elasthaan), maar dit patroon is natuurlijk ook super geschikt voor stretch denim en bijv. corduroy of punta di milano. Leef je uit!
Op basis van mijn heup omvang zou ik maat 30 moeten maken, maar ervaring leert dat ik beter voor maat 26, maar dan wel met een Full Tummy Adjustment van 3 cm om ruimte te maken voor mijn buik. Verder verkortte ik het patroon 10 cm om op knielengte uit te komen.
Zoals je bij de testers kunt zien, leent het rokje zich voor allerhande styling. 
Ook lekker met een lang vest en een dikke maillot!
Tijdens de eerste week kan je het patroon aanschaffen met 20% lanceringskorting! Weer een topper in de collectie erbij en de eerste creatie van 2022 voor mijn 52 Week Sewing Challenge is een feit.
maat: 26 met 3cm Full Tummy Adjustment en 10cm ingekort
stof: Cotton Stretch van Driessenstoffen.nl


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 

 

Reacties