Rokje uit Knipmode 4/2016

Toen ik de nieuwe Knipmode van april op de mat kreeg, was ik niet meteen weg van de patronen die erin stonden. Wel viel mijn oog op een eenvoudige rokje en vestje. Van de week eerst maar met het rokje aan de slag gegaan.
rok 20 Knipmode 04/2016
Ik verving de piping door een afwijkende kleur punta di roma. Stoffen zijn uit eigen voorraad en komen bij Budgetstoffen.nl vandaan, heerlijk om creaties mee te proberen voordat ik mijn schaar in de duurdere stoffen zet! De stof is heel zacht en warm.
Ik werkte de meeste naden met een tweelingnaald af, waarbij ik zwart garen op de grijze punta gebruikte en grijs garen op de zwarte. Dat was veel naalden en kleuren wisselen tijdens het naaien, maar zeker de moeite waard!
Ik heb vaak toch moeite met rokjes, zeker als ze wat wijder zijn. Wat moet ik er precies op dragen, zonder dat ik heel massief oog? Dit rokje valt mooi om mijn buik heen, maar ik twijfelde of de onderkant niet te breed was. Rokje dus maar meegenomen naar naailes voor advies.
Daar hebben we voor de spiegel geƫxperimenteerd met de lengte van shirts en de breedte van het rokje. Ik weet nu dat als ik een shirt draag van ongeveer 63 cm lang, het een mooi geheel is dat in balans is. Normaal maak ik mijn shirts langer omdat ik ze echt over mijn buik heen wil hebben vallen. Ik combinatie met een rokje wordt dat een veel te recht toe recht aan blok en zou het rokje van onder ook te wijd zijn. Het shirt drukt de gerende zijkanten dan in elkaar. Rokje dus gelaten zoals het was en nu op zoek naar een shirtpatroon met een lengte van ongeveer 63cm die ik op mijn rokje kan dragen!

patroon: rok 20 uit Knipmode 04/2016
maat: 50, 2,5 cm korter gemaakt
stof: punta di roma Budgetstoffen.nl

Reacties

  1. Ik vind jouw versie van het rokje leuker dan die van de Knipmode.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!