D.I.T.: Samen lingerie maken

Eens in de zoveel tijd doe ik lekker een dagje creatief met Tialda van Gestrikt.blogspot.nl. Zij noemde het een D.I.T. dag: Do It Together, die houden we erin. Het was de bedoeling om een leren tas te gaan naaien, maar het werd lingerie haha.
In de ochtend begonnen we eerst met het bedenken van editie nummer 3 van de Zo Geknipt Sew Along die we al twee keer eerder samen organiseerden in 2013 en 2015. Toch nog tassen dus op onze D.I.T. dag.
Begin van de maand maakte ik voor het eerst in 2 jaar weer eens een BH voor mezelf. Dat smaakte meteen naar meer. De BH zit erg lekker en ik draag deze veel. Meteen maar aan een nieuwe begonnen dus vorige week.
Op het Forum Zelf Lingerie Maken was in november 2011 het thema 'Nude' voor de online uitdaging. Ik heb helemaal niets met huidskleur, ik ben meer van de de harde kleuren, maar besloot toch mee te doen, leuk om weer eens iets anders te proberen. Tis er destijds nooit van gekomen, het pakket dat ik voor de uitdaging had gekocht bleef liggen. Tot vorige week! Ik was op zoek naar niet rekkend kant, omdat ik wil kijken wat de bovencup doet als je niet rekkend materiaal gebruikt. In het pakket zat mooi kant. Toch maar proberen, als het niks is gaat het weg was mijn gedachte.
Ik heb de cups niet aangepast, wil zien wat het niet rekkende kant voor effect heeft op de vorm en verhoudingen. Wel bij middenvoor wat weggehaald. Dan komen de cups nog iets meer naar elkaar toe en zit de band onder nog wat strakker.
Ik had geen passend schouderband in het pakket meer zitten, waarschijnlijk al  eens gebruikt voor wat anders. Tip van mijn naaijuf was om straps van lycra te maken. Maar al pratende ontstond er een ander leuk idee: een soort van zacht roze jongetjes elastiek met aan beide kanten picot dat ik ook in de BH gebruik. Helemaal leuk en stevig genoeg!
Ik voerde de bh dit keer compleet met powernet. De cups voerde ik met niet rekbaar tule.
Ik gebruikte rechthoekige schuifjes die ik in de webwinkel Poetsie heb gekocht. Mijn naaijuf waarschuwde me al, dat het rechthoekje dat ik nu i.p.v. het ringetje heb gebruikt, zou kunnen kantelen als het niet strak genoeg zat. Ik stikte met het ritsvoetje vlak langs het metaal, maar omdat het schuifje toch te breed is, gebeurd het alsnog....eigenwijs, want eigenlijk was mijn schouderband niet breed genoeg! Maar ik wilde zo graag de goudkleurige schuifjes gebruiken, zo zie je maar weer, een gewaarschuwd mens... (of was het iet met die ezel).
Het is een goed draagbaar exemplaar geworden, en ik ben ook erg blij met de schouderbandjes, maar heb nog wel wat puntjes die ik anders zou willen zien. (De pop heeft kleinere borsten dan ik, bij mij zie je geen rimpels als ik m aanheb.)
De verhouding van de bovencup vs de ondercup is toch nog niet naar mijn zin, ook al is de bovencup nu niet rekbaar. En de volgende keer wil ik toch een breed elastiek aan de onderkant, dat geeft toch net nog wat meer steun. En misschien ook nog wat steviger powernet gebruiken (dit was een vrij lichte versie).
Misschien dat ik ga proberen de cups zelf te verbouwen om de verhouding ander te krijgen, Maar eerst  ga ik nu verder met de Isabell van Sewy . Ik houd enorm van de vorm van deze cup. Kijken of ik hier ook een mooie pasvorm mee kan krijgen.
Sewy Isabell


patroon: Danglez DB4
Maat: 100D met kleine aanpassing


Reacties

 1. Altijd gezellig zo met z'n tweeën hobbyen.
  Mooi geworden zo zie je maar weer wie wat bewaard heeft wat.
  Leuk idee voor de schouderbanden ga ik onthouden.
  Het verbouwen van de cup komt wel goed.
  Wel fijn dat ze goed zitten want dat is het belangrijkste.

  Ben heel benieuwd naar de Sewy Isabell.
  Het is in elk geval een heel mooi model.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!