Sew something red

Het thema voor week 5 van de 52 Week Sewing Challenge was 'Sew Something Red', nou dat heb ik geweten. Ik maakte de Metra Blazer van Love Notions van rode leather look punta en zijn mijn naaimachine en handen ook rood en mijn nieuwe rode tornmesje kon ik ook meteen inwijden.....
Het patroon kocht ik bijna een jaar geleden en bleef maar in mijn hoofd zitten, net als het rode punta die ik een paar weken daarna kocht. Toen het thema "Sew something red" voorbij kwam wist ik meteen wat ik wilde maken! 
mijn naaimachine kleurde mee
Het patroon heeft twee revers opties: eentje met afgeronde sjaalkraag en eentje met punten. Ik koos voor de laatste. Ik vond de punten bij sommige testers aan de grote kant, maar besloot voor deze versie gewoon het patroon te volgen om te zien hoe het op mijn lijf uitpakt. (Bij een volgende versie ga ik ze wel kleiner maken). Het patroon heeft mooie zakken met paspel look in de naden. Het was wel lastig naaien met de glibberige stof. Volgende keer nog maar een keer extra oefenen met katoen voor een strakkere afwerking.
Het thema rood zette zich door, de zoom ging golven, dus ik kon mijn nieuwe rode tornmesje met draadverwijderaar meteen goed gebruiken......
Klaar! Ik heb er wat netter jasje bij. Het draagt lekker omdat de stof rekbaar is (ik ga nog steeds voor gemak) en de kleur past helemaal in mijn palet #sewyourcolours22. Een mooi basisstuk ook voor mijn wardrobe capsule (al is het geen zwart/blauw/grijs / wit, maar wel goed te combineren!).
maat: 3X -> 4X + 4cm
stof: punta leatherlook Karteris Barneveld


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL