Seamwork Mina

Het tweede patroon dat ik op het oog had toen ik lid werd van Seamwork was de Mina, een top en jurk met een aangerimpelde rok/peplum en een leuk detail bij de taille. Door alle gedoe met mijn hernia kon ik maar heel weinig achter de naaimachine zitten de afgelopen weken. Het gaat nu eindelijk de goede kant op (joehoe) en in steeds korte etappes kan ik nu toch wat meters weer gaan maken. Tijd dus om deze vrolijke groene viscose onderhanden te nemen!
Het patroon heeft een versie met 3/4 mouwen en een peplum en een jurk versie met korte mouwen. Ik maakte de jurk met 3/4 mouwen. Ik besloot niet van maat 22 buste naar 24 taille te gaan, er zit enorm veel overwijdte verwerkt in het patroon. Volgende keer ga ik wellicht zelfs een maatje naar beneden om me iets meer 'shape' te geven. Ik wil dan ook een 'round back adjustment' doen om het rugpand nog wat mooier te laten vallen.


Ik werd meteen erg vrolijk van mijn nieuwe speldenkussentje haha, hoe blij kan je met zoiets kleins toch zijn! Er moest behoorlijk wat gerimpeld worden, daar zag ik best een beetje tegenop. Om die reden had ik ook voor deze soepele viscose gekozen (gekocht in 2021 in de uitverkoop), om bulk te voorkomen. Die angst voor het vele rimpelen bleek nergens voor nodig te zijn. In de werkbeschrijving stond dat je met 3 draden moest rimpelen. Normaal gesproken die ik het met 2, maar drie werkt erg fijn moet ik zeggen!
De hals wordt mooi afgewerkt met een biaisbandje, dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Foto volgt nog. Ik heb wat aantekeningen voor een volgende versie om niet te vegeten:
  • 1 of 2 maten naar beneden bij de taille
  • viscose voor dit patroon is een aanrader
  • rounded back adjustment doen
  • misschien de hals wat uitdiepen
  • lijfje wellicht 1"inkorten
  • eerste lezen dan doen, en dan de zakken niet vergeten hmhm
Ik heb er in ieder geval een heerlijke zomerjurk bij die prima in mijn Grab & Go! collectie past. Dit smaakt weer naar meer....rustig aan weer verder opbouwen en hopen dat mijn hernia zich koest houdt.

patroon: Seamwork Mina*
maat: 22


 
52 Week Challenge: Sew Something Green or Environmentally Friendly (10)
#sew20challenge2023: 4/20


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en een aankoop doet bij Seamwork.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het Seamwork patroon is mijn persoonlijke mening.
    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus