Seamwork Kit

Ik wil weer eens wat anders maken dan standaard t-shirts, net even wat meer interessante details. Toen de Seamwork Kit top en jurk uitkwam wist ik dat ik deze wilde maken, leuk met de rimpels bij de schouderpas en de gerimpelde mouwen. Het patroon is gemaakt voor geweven, niet rekbare stoffen, maar ik besloot mijn test exemplaar van tricot te maken (veel van op voorraad en draagt ook lekker).
Ik verlengde de top 10cm en paste mijn inmiddels standaard 3cm aanpassing i.v.m. ronde rug toe. Ik ben niet in maat naar beneden gegaan omdat het een rekbare stof is, ik wilde zien hoe het patroon zou vallen en houd bovendien wel van bewegingsruimte.
De mouwen zijn zo leuk, gerimpeld van boven en onderin elastiek voor extra 'poeffie' effect.
Ik ben blij met het eindresultaat! Top zit lekker en de kleuren zijn ook helemaal 'mij'. Volgende keer verlaag ik de coupenaad 3 cm en wil ik de V-hals iets ophogen (dit lijken standaard aanpassingen voor mij  te zijn bij de Seamwork patronen). Ik kijk nog even of ik een maatje kleiner zou willen gaan bij de buste, of dat dit verder perfect is.

patroon: Seamwork Kit *
maat: 22->24 + 10 cm
stof: katoenen tricot van Karteris Barneveld


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en een aankoop doet bij Seamwork.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het Seamwork patroon is mijn persoonlijke mening.
          
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus