Maart digitale patroon maand: Rebel Raglan

Op een paar blogs kwam ik de Perfect Tunic tegen van Wardrobe by Me, een erg leuk patroon dat ik spontaan aanschafte. Even verder bladeren op de website en toen viel mijn oog ook op de Rebel Raglan Sweater voor mannen. Het leek me meteen een heerlijk patroon voor Jan! Hij draagt dit soort sweaters graag naar zijn werk.

patroon van Wardrobe by Me

Dit patroon past ook mooi in de MDPM (Maart Digitale Patroon Maand), alhoewel het volgens mij de bedoeling was om patronen te gebruiken die je al in je voorraad had haha. Volop plakken dus om de A4tjes aan elkaar te zetten en het patroon over te nemen. Bewaren jullie zo'n aan elkaar geplakt patroon?
Op naar Karteris Barneveld daarna om sweatstofjes te scoren. Ik wilde groen en camouflage en kwam terug met paars en blauw haha en gestreepte boordstof. Als iemand nog ergens mooie groene en camouflage stof online te koop weet. Ik ben wel blij met deze combi, ook erg leuk!
De trui zit zo in elkaar (zeker nu het papieren patroon in elkaar zit, daar gaat onderhand meer werk in zitten) en het is ook lekker werken met boordstof (had ik nog nooit eerder gedaan volgens mij). Ik kortte de mouwen 7 cm in en verder deed ik qua maat geen aanpassingen. Ik liet alleen de voering achter bij de kraag weg. De naden stikte ik extra door met een leuk steekje.
Ik ben niet helemaal tevreden over de halsafwerking. De volgende keer kort ik het halsboord nog wat in, om 'm wat strakker te laten vallen en het doorstikken kan ook mooier. Al met al zeker wel een geslaagde naai actie voor manlief, de volgende bestelling is al gedaan 😊

maat: XXL, mouwen7 cm verkort
stof & boord: Karteris Barneveld


 

Reacties

  1. Wat een heerlijke sweater voor manlief!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is wel heel erg leuk geworden en een goed teken dat ie er al een in bestelling heeft dat zegt genoeg toch.
    Ik bewaar ze wel ik heb er een die nu ook door een vriendin is gebruikt( zij is sneller als ik trui is al klaar).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus