Sjaal Marrakesch

Het is al weer even geleden dat er een mooi pakketje op de deurmat viel met Gütermann materialen, gekregen via Freubelweb. Ik schreef er een blogje over, met deze prachtige stofjes kan je alle kanten op. Ik merkte dat de fat quarter sjaal  maar in mijn hoofd bleef zitten. Ik zag 'm eigenlijk meteen al voor me, de kleuren uit deze bundel passen zo mooi op een spijkerjack!
Knoop doorgehakt en aan de slag gegaan met deze pin als uitgangspunt. Ik sneed eerst de fat quarters in repen (zo is er dus niets verloren gegaan van het hele pakketje). 
Daarna naaide ik er lange banen van, waarin ik steeds met een ander stofje begon en ze zo liet verspringen.Ik streek alle naden open en plat. Ik legde ze op de tuintafel met het mooie weer om te kijken hoe het eruit zou komen te zien:
Ik nummerde alle banen vanaf het begin om ze steeds uit elkaar te houden. Ik stikte de banen aan elkaar, streek ze open en stikte ze met een paar kleuren garen uit het pakketje door. Dat is zo handig als alles bij elkaar past!
Ik had bolletjesband om ertussenuit te stikken, maar gaandeweg besloot ik er een infinity sjaal van te maken en de mooie stof heeft geen extra's meer nodig. Dus sloot ik de sjaal, streek ik alles nog een keer en was ik klaar! Wat ben ik blij met mijn sjaal, daar ga ik een hoop plezier van hebben!
Nogmaals, dank Freubelweb en Gütermann voor de inspiratie en materialen.
stof en garen: Gutermann


 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!