Ladies of Lingerie & Design: streepjes (#week28)

Elke twee maanden hebben we een ander thema binnen onze Facebookgroep Ladies of Lingerie & Design. Op basis van het thema maak je iets dat met lingerie te maken heeft, dat kan een BH of slip zijn, maar ook onderkleding of badkleding zijn. In mei & juni was dat het thema Streepjes. Ik ben een beetje laat met het voltooien van mijn bijdrage, maar wij doen daar heel relaxed over in de groep.

Voor het thema Glitter (januari / februari 2020) maakte ik voor het eerst de Brigit, een bralette patroon van de Lingerie Academie. Helaas was deze te klein, dus kocht ik het patroon een maatje groter, want ik vind de belijning erg mooi.
Het thema streepjes en de lycra die ik gekocht heb tijdens een van de lingerie weekenden leende zich mooi voor een setje met de grotere versie van de Brigit. Eerst maakte ik twee slips van mijn favoriete patroon, de Aphrodite van Lingerie Academie (past ook mooi in het thema van de 52 Week Sewing Challenge, make your favorite pattern). Ik tekende een asymmetrische belijning in en hield m verder simpel.
De eerste slip werkte ik af op de gewone manier, met picot aan de binnenkant en doorgestikt op de buitenkant. Ik vond dat toch niet zo mooi omdat je het stiksel zo goed ziet. Voor de tweede wilde ik het picot aan de buitenkant doen (weer eens wat anders), maar toen kwam ik een stukje omvouwelastiek tegen in mijn voorraad...ook mooi! Ik begin zowaar over mijn omvouwelastiek fobie heen te raken.
Als laatste ging ik aan de slag met mijn bralette. Ik hield het hier ook simpel qua kleuren, zodat alle aandacht naar het gestreepte gedeelte gaat. Helaas is dit toch niet echt een patroon voor mij. Ik maakte al wel een maat groter, maar het blijft een 'bakje': mijn borsten worden wat plat gedrukt en ook bij dit patroon ligt het bustepunt te ver naar buiten. Toch maar een gewone beugelbh maken ook van deze combinatie, want ik vind m veel te leuk!
Het thema voor juli & augustus is Fifties, eens kijken wat ik daarvoor ga maken.....
patroon: Bralette Brigit van Lingerie Academie
maat: 3XL

patroon slip: Aphrodite van De Lingerie Academie
maat slip: 3XL (46/48) met kleine aanpassingen

stof lycra streep: Molou Lingerie
stof lycra zwart: eigen voorraad

  

 

Reacties