Jasje Poas van Itch to Stitch

Ik val in herhaling, maar wat word ik vrolijk van de patronen van Itch to Stitch! De afgelopen weken mocht ik weer een nieuw patroon testen, dit maal een 'cropped jacket', een kort jasje.
De Poas zit vol met leuke details en heeft een mooie pasvorm. Zo leuk om te zien hoe mooi dit patroon valt bij alle testers! Het patroon is beschikbaar in (US) maten 0-40 en heeft cups A-DD, zo hoef je zelf weinig aan te passen mocht je een grote boezem hebben. Ook zijn de instructies makkelijk te volgen om maten met elkaar te 'blenden'. Ik ging van 22D voor de buste naar 34 voor de taille aan de voorkant en 26 aan de achterkant.
Ik maakte wel eerst een proefje van een goedkope gordijnstof. (Tijdens het testen van een nieuw patroon moet je de eerste altijd exact naar je maat maken om te zien hoe de basis valt). Op basis van mijn maten kwam ik op 22D en taille 34, maar ik had echt teveel ruimte over aan de achterkant. Mijn volume op die plek zit echt aan de voorkant zeg maar haha.
Op basis van mijn toile verlaagde ik het bustepunt 1 inch, appeltje eitje met deze tutorial:
De Poas heeft nep klepzakken en alle knopen, inclusief manchetten zijn voorzien van jeansknopen. Ook die zijn appeltje eitje om aan te brengen, zeker met de bijbehorende tang.
Je ziet wel, ik ging niet voor een standaard effen stofje, maar nam deze katoen met eenzijdige rek (patroon heeft geen rek nodig)  met print die ik nog had liggen met het idee om er een broek van te maken. Ik ben heel blij met hoe het jasje is geworden en heb 'al met veel plezier gedragen. Op naar meer!
Het patroon is de komende dagen met 20% korting aan te schaffen bij Itch to Stitch, grijp je kans zou ik zeggen!
maat: 22D->34/26 met aanpassingen
stof: stretch katoen Karteris Barneveld
fournituren: Prym jeansknopen*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 

 

Reacties

  1. Ontzettend leuk jasje! Wil ik ook nog maken, van dun spijkerstof!!

    Groetjes Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken