Uitdagingen 2022: UWYH

 

52 Week Sewing Challenge

In 2020 deed ik voor het eerst mee aan de 52 Week Sewing Challenge op Facebook, dus dit wordt mijn 3e jaar. De bedoeling is dat je elke week een item afmaakt, groot (een jas) of klein (een mondkapje), dat maakt niet uit. Deze uitdaging zorgt ervoor dat ik elke week achter mijn naaimachine zit, meestal in het weekend, en dat ik door de week al voorpret heb. Voor mij de ideale stimulans voor me-time!

Dit jaar gaan zij het ietsje anders doen en ik ook. Dit jaar zijn er nog wel wekelijkse thema's, maar gaan zij naar maandelijkse instuurmomenten. Het geeft je net iets meer ruimte om iets rustig af te maken. Ik voeg daar mijn eigen uitdaging aan toe: 2022 wordt mijn UWYH jaar, Use What You Have. Ik wil dat ik voor minimaal 75% van mijn projecten nieuwe patronen uit mijn immense voorraad gebruik, patronen die ik dus niet eerder gemaakt heb. Uiteraard ga ik ook een gat slaan in mijn enorme stoffenvoorraad en wil ik zo min mogelijk stof kopen in 2022. (niet verder vertellen, ik heb beloofd tot 24 april 2022 niets te kopen, tenzij voor testprojecten/Jan/The Foundation for Kids)

Patroon Challenge UWYH

Hopelijk kan ik mede door de 52 Week Sewing Challenge de nodige creaties posten op de Facebookgroep die ik samen met Nienke heb opgericht in november 2021: Patroon Challenge UWYH. Wij zijn niet de enigen die naaipatronen verzamelen zo blijkt hmhm. We zullen in 2022 elk maand ook een thema voorstellen in deze groep om nog eens extra te grasduinen in de patronenvoorraad en wat moois te maken.

Wardrobe with a plan

Bij Use What You Have (UWYH) past dat ik weer eens gericht kijk naar wat ik maak en wat ik kan combineren. Een 'capsule wardrobe' gaat uit van basis onderdelen in neutrale kleuren (wit, zwart, grijs, donkerblauw of creme), die zijn dan makkelijk te combineren met  accentkleuren die passen bij je huidtype. Ik voel me fijn bij de basiskleuren zwart, wit en blauw. Ik wil in 2022 patronen en stoffen uit mijn voorraad gebruiken om de volgende basisonderdelen in zwart/wit/blauw te maken voor mijn basis garderobe:
  • 3 basis shirts
  • 2 mouwloze tops
  • 3 tops/blouses
  • 2 sweaters, 1 vest
  • 1 rok
  • 1 korte broek
  • 2 jurken
  • 2 jeans en 1 nette broek
  • 2 jasjes
Ik ga het dit jaar denk ik houden bij deze uitdagingen, meer dan genoeg om lekker creatief bezig te zijn en toch ook een beetje te ontspullen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus