Uitdagingen 2022

Mijn uitdagingen voor 2022


 

52 Week Sewing Challenge


In 2020 deed ik voor het eerst mee aan de 52 Week Sewing Challenge op Facebook, dus dit wordt mijn 3e jaar. De bedoeling is dat je elke week een item afmaakt, groot (een jas) of klein (een mondkapje), dat maakt niet uit. Deze uitdaging zorgt ervoor dat ik elke week achter mijn naaimachine zit, meestal in het weekend, en dat ik door de week al voorpret heb. Voor mij de ideale stimulans voor me-time!

Ik voeg daar mijn eigen uitdaging aan toe: 2022 wordt mijn UWYH jaar, Use What You Have. Ik wil dat ik voor minimaal 75% van mijn projecten nieuwe patronen uit mijn immense voorraad gebruik, patronen die ik dus niet eerder gemaakt heb. Uiteraard ga ik daarmee ook een gat slaan in mijn enorme stoffenvoorraad en wil ik zo min mogelijk stof kopen in 2022.

Patroon Challenge UWYH


Hopelijk kan ik mede door de 52 Week Sewing Challenge de nodige creaties posten op de Facebookgroep die ik samen met Nienke heb opgericht in november 2021: Patroon Challenge UWYH. We posten in 2022 elk maand een thema in deze groep om nog eens extra te grasduinen in de patronenvoorraad en wat moois te maken.

Wardrobe with a Plan


Bij Use What You Have (UWYH) past dat ik weer eens gericht kijk naar wat ik maak en wat ik kan combineren. Een 'capsule wardrobe' gaat uit van basis onderdelen in neutrale kleuren (wit, zwart, grijs, donkerblauw of creme), die zijn dan makkelijk te combineren met accentkleuren die passen bij je huidtype. Ik wil in 2022 patronen en stoffen uit mijn voorraad gebruiken om de volgende basisonderdelen in zwart/wit/blauw te maken voor mijn basis garderobe:

  • 3 basis shirts
  • 2 mouwloze tops
  • 3 tops/blouses
  • 2 sweaters, 1 vest
  • 1 rok
  • 1 korte broek
  • 2 jurken
  • 2 jeans en 1 nette broek
  • 2 jasjes

SewINGE Wardrobe 2021

Joepie, ook in 2022 gaat de SewINGE Wardrobe door! 12 kledingstukken, 12 maanden creatief los gaan en 12 nieuwe INGEtechnieken leren en heerlijke verfrissende inspiratie, tips en trucs in de Facebook groep van SewINGE Wardrobe. Ik ben weer van de partij!

De resultaten

Tussenstand stoffen en patronen

Patroon Challenge UWYH

januari: accessoireschallenge


SewINGE wardrobe

januari: sweater / sweaterdress


Wardrobe with a plan 2022


52 Week Sewing Challenge 2022

week 2:
week 3:
Reacties